Wat doen we?

Wat doen we?

Het Eyebus-team zet zich in voor de preventie en detectie van glaucoom cataract en maculadegeneratie. Tegelijk geven wij advies over lifestyle en rookstopbegeleiding.
We zijn een team van tabakologen, opthalmologen en andere vrijwilligers.
Het oogonderzoek is preventief, zodat oogproblemen voortijdig opgemerkt en tijdig behandeld kunnen worden.
De Eyebus zal heel het jaar door diverse locaties en evenementen bezoeken. Wij willen hiermee bij mensen slechtziendheid en vermijdbare blindheid elimineren. Samen met artsen, hulpverleners, specialisten, tabakologen en optometristen werken wij hieraan.
Geïnteresseerden kunnen ons ook steeds contacteren en een informatieformulier opstellen.
Eyebus biedt de mogelijkheid om met technologisch hoogwaardig medisch materiaal detectie en preventie te doen van glaucoom, cataract en maculadegeneratie. Tevens meten wij de prevalentie van de beschreven oogziekten. De bus komt bij gemeentehuizen, bedrijven, scholen en andere organisaties voor detectie en preventie, bij festivals, massademonstraties en feestelijkheden.
Eyebus organiseert tevens campagnes voor het stoppen met roken.
in de bus is er ook de mogelijkheid tot advies en de verdeling van brochures in verband met rookstopbegeleiding. Roken is een belangrijke factor bij oogziekten vandaar dat wij rokers op een positieve manier willen motiveren om te stoppen met roken. In de Eyebus meten we het Co-gehalte in de uitgeademde lucht met een spirometer.
Tenslotte wordt er ook nutritioneel adviseer en leefstijladvies gegeven.
De resultaten van het onderzoek worden in een verwijsbrief genoteerd; deze brief wordt meegegeven aan de onderzochte en/of doorgestuurd aan zijn oogarts of andere hulpverlener.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.